lördag 10 januari 2015

Hitta vägar i mörkret

Masstart och nattorientering om en timme. Lovade mig själv att inte träningsblogga efter att jag ändrade bloggtitel och skalade av designen för några månader sen (tidigare Harder, Faster, Stronger). Jag var klar med den biten. Men; skrivandet sker på mina villkor och just nu så ska jag faktiskt ut och springa nattorientering. Kan aldrig sluta. Vill inte heller. Men att skriva om det är för ointressant, om nu någon skulle bry sig om att intressera sig. 

Att annars skriva om all misär som sker i världen är för mörkt. Har inget mer att säga än det som redan sägs. Andra skriver också. Världen har blivit tokigare med åren. Jag får säga så för jag har börjat inse det. Men det har kanske alltid varit så. 

Min grundfilosofi: var snäll! Och kan du inte det så lämna åtminstone folk i fred. Det funkar för mig, men löser dock inga världsproblem. 

Långfärdsskridskor på hård is imorse med soluppgång över sjövikarna innan molnen hopade sig och lugnade ner skogen runtomkring. Salighet. Enkelheten i det och att det nu kräker ner snö gör att det uppskattas. Gör det dock svårt att uppskatta nattorientering i eländet. Det är inte skönt förrän man springer, och det är många trösklar som ska klivas över innan dess. Toa, ombyte, cykel, kall bil och uppvärmning. Väntan. Mörker. 

Belöningen kommer efteråt. Pizza och öl. Finns ingen anledning att vara clean & sober. Dör gör man ändå. Det kommer dessutom bli godare än vanligt efter lite slit. 

Ovanligt motiverad är jag ändå. Av att träna alltså (förlåt). Försöker lägga mig över 10h/veckan. Drömmen om en bra säsong dör och föds varje år. Det är väl strävan efter ständig förbättring som gör sig påmind. Målen inte riktigt klara, men tankarna går för det mesta till kavlarna (10mila, Jukola). Kanske SM. Måste få bättre fart och bättre teknik i fart. Skriver ner det ifall jag återkommer till att läsa gamla inlägg, som man ibland gör. Strävan efter förbättring, återigen. 

Ska försöka skriva lite oftare ifall någon förväntar sig det av mig. Tror dock folk vill läsa gamla, bittra inlägg utan innehåll, åtminstone de som följt mig förr. Allt måste utvecklas. Blir inget mer sådant. Men jag behöver skriva. Och folk behöver läsa. 

Jag får ursäkta avsaknaden av en röd tråd i det hela till alla eventuella språkfanatiker liksom jag därute. Trötta eftermiddagstimmar blir sällan mer strukturerade. 

Mörkret lägger sig. Dags att byta om. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar