fredag 30 januari 2015

Friday Night Lights

Avslutar vardagen och lugnet lägger sig. Andra vilodagen i januari; välförtjänt och skönt. En enkel helg med enkel inledning: räkor och vin. Sabayonne till efterrätt. Kanske får man somna lite fnittrig. 

Det uppskattas oerhört just nu. Jag läser en kurs som är tidskrävande, fast på fel sätt. Kursen är den sista med föreläsningar, seminarier och tenta på min utbildning och är således enbart fylld av dynga. Den är ett omyndigförklarande av mig som akademiker och en rak förolämpning åt de flesta som har fyra och ett halvt års universitetsstudier i ryggen. Onödigt dravel och hjärndiarré. Det hjälper inte att påpeka det heller eftersom den håller på att fasas ut. 

I övrigt så står jag i startgroparna till mitt examensarbete. Jag vill komma igång med det så fort som möjligt eftersom jag börjar jobba i april; vilket gör att kursen jag läser nu känns ännu mer förödande, eftersom jag inte lär mig någonting. 

50 timmars träning i januari. Det tar sig. Hälsenan inflammerad igen, men tåhävningar håller mig löpande. Däremot är sattyget till väder ett jävla aber just nu. Inga skidor. Ingen barmark. 1-2 decimeter snö kommande dygnet utlovas. Vi får se. 

Det går sådär med att skriva mer. Visserligen skriver jag varje dag, men det mesta är ju uppgifter och mitt mål är att lägga så lite tid och eftertanke på det som möjligt, eftersom kursledarna har lagt så lite tid och eftertanke som möjligt på att utforma den här kursen. Eget skrivande blir det nog inte så mycket av förrän sommaren egentligen. Även det får visa sig. 

Nåväl, räkorna är på tining (på tidning!). Dags att vispa ihop sabayonnen, den gör ju knappast det själv. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar