onsdag 4 februari 2015

Nordan

Nordanvinden ställer till med en del i dagarna. I måndags for ett släp in i husväggen. Ekipaget kom inte loss. Smått road stod jag i fönstret och beskådade spektaklet. 

Igår tog jag skidorna, för första gången sen säsongen 12/13 till Hammarskog. Cirka 10 km enkel väg. Det har kommit mycket snö, och de har lyckats med att få ihop spåren bra, men på fälten ställer Nordan till det. Drivsnö upp till pjäxkanten. Kamp i motvinden på vägen hem. Det bygger karaktär. Det bygger sug till vårsäsongen. Har sällan torrtränat så mycket som jag gör nu med att titta på kartor. Jag beter mig som Bilbo i förberedelse för att ta sig ut i vildmarken igen. Säsongen i Sverige börjar om en månad. Jag kör dock första tävlingarna mot slutet av mars. Vill inte trötta ut mig för tidigt. 

Massiv träningsvärk idag. 26 km i ett huj, utan att ha tränar klassiskt på två år. Lika bra det. Då får man det överstökat. Framåt helgen väntar solen. Förhoppningsvis blir det solskensåkning. Det är den skidåkning jag gillar bäst. 

Orientering får vänta ett tag. Det verkar inte lönt att springa nu. Kanske blir ett snöpulspass framåt helgen om motivationen finns där. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar