onsdag 22 juli 2015

Kriget med mig själv

Just nu går träningen bra. Jag vinner över min egna forna omotivation. Suget efter träning har kommit tillbaka de senaste veckorna. Det syns också i träningsdagboken. Det finns dock fortfarande vissa problem jag brottas med. Som det faktum att CT-maskinerna på gymmet är värdelösa och inte tillräckligt tunga för att man ska kunna köra intervaller på dem. Även det faktum att vattenlöpning inte går att genomföra i Köping, för att simhallen är stängd under sommaren då utebadet är öppet istället. Utebadet har förövrigt ett bassängdjup på 1.60 som mest, vilket utesluter vattenlöpning för mig som är 1.80.

Jag är å andra sidan mindre nedslagen över att jag inte kan springa O-ringen detta år. Möjligtvis är det för att jag bestämde mig för att inte springa redan innan jag blev skadad. Det var dock ett hårt slag att gå runt med vetskapen om att jag förmodligen hade fått springa Elitklass detta år, sett till rankinglistan. Det verkar däremot som vanligt vara så att O-ringen skördar fler offer än framgångar. Så jag är alltså inte så besviken över att inte springa. 

Lite nörderi: springer numera obehindrat över en mil lugnt med min hälsena varannan dag. Det innebär att nästa fas är att införa lite mer orientering och tempo, så länge det känns OK såklart. Jag graderar smärtan efter en femgradig skala. Just nu ligger jag på 0-1 vid lugn löpning på motionsspår. Jag kan acceptera en tvåa på träning, och trea på tävling möjligtvis, förutsatt att det inte blir värre nästa dag. En femma är likvärdigt med att jag inte kan gå med foten. Så det ska jag väl förhoppningsvis inte uppnå med den träning jag bedriver nu.

Om en och en halv vecka startar Scottish 6-days, vilket innebär sex dagars tävling i terräng, alltså hårt tempo och skog. Det är först två etapper, sedan en vilodag, så jag kan förhoppningsvis springa fullt ut dessa två etapper och se hur det påverkar hälsenan. Sen får jag ta det därifrån. Lyckligtvis är det kort och jag springer som längst 6.2 km. Jag kommer förhoppningsvis hinna ut på två orienteringspass innan jag åker. Ibland glömmer man bort att man måste träna teknik också. Ser extremt mycket fram emot det efter ett uppehåll från orientering sedan månadsskiftet april/maj med undantag från Jukola.

Skall nu testa roddmaskinen på gymmet. Får se om den är bättre än CT-maskinerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar