torsdag 16 november 2017

Coming back

Återvänd. Efter en långhelg i öst. Årets resa drabbade Lettland och i förlängning Georgien. Två länder att lägga till på listan över besökta platser. I vanlig ordning så var det en minnesvärd resa, rik på upplevelser. Det har varit bra för mig i höst att välja dessa upplevelser över det i vanlig ordning tvångsmässiga tränandet. Att vara borta från vardag och rutiner och låta tidsuppfattningen försvinna lite gör gott.

Nu är det dock dags att ta tag i saker igen. Nu kommer starten på det tvångsmässiga men nöjesfyllda självförbättrandet. Starten gick i måndags. Jag tog tjuren vid hornen och begav mig ut på en trekvartsrunda med rullskidorna direkt efter ankomst från resan. Några fåtal timmars sömn på planet i ryggen men med ett starkt driv till att göra något proaktivt. En känsla jag gärna behåller ett tag till.

Veckan har fortsatt med arbete och träning. Gårdagen markerade starten på nyckelträningen inför nästa säsong. Nattorientering. En mjukstart dock. Tog det lugnt, sprang en timme och lämnade kompassen i fickan för att jobba in kartan. Det var mörkt, blött, kallt. Som det ska vara. En stjärnklar kall natt förstärkte upplevelsen. Terränglådan; klassiskt fina men grova Skärmarboda.

Veckan fortsätter i samma stil. Jobb och träning. Nu ser jag dock mer fram emot att få återgå till en vardag med ett mål att jobba emot. Jag har de senaste åren varit lite bistert inställd till vintern. Nu hoppas jag snarare på en vinter full av möjligheter. Närmast väntar Fakiren, en ultralång masstartstävling i Köping, mina gamla trakter. Därefter får gärna vintern rulla in, med goda skidmöjligheter och gärna några korta helgresor iväg till andra platser, där vardagen gärna kan få ligga i träda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar