måndag 15 februari 2021

Sverigepremiären ställer in

Även Sverigepremiären och Hallandspremiären dukar under för coronrestriktioner och ställer in. Således blir tävlingspremiären uppskjuten. Samtidigt åker tusentals skidåkare Vasaåket.

Sverigepremiären och Vasaloppet brukar krocka med varandra eftersom båda lägger sina arrangemang första helgen i mars. Det är inte av missunnsamhet mot Vasaåket som jag kan känna en viss bitterhet över att en tävling med mindre logistiska utmaningar än ett A till B-lopp, med färre antal förväntade deltagare och med möjlighet att dela upp banor på olika terrängområden och på olika dagar inte kan arrangeras.

Samtidigt visar det kanske på en större ängslighet bland arrangörer än att restriktionerna är hårda; för i flera veckors tid har det gått att springa nattcup i Blekinge. Förvisso med egen tidtagning - men hur långt är steget egentligen från en uthängd reflexstav till en uthängd SI-enhet och med avläsning vid målet?  

Det ska bli spännande att se hur det blir med SM- och SL-helgerna i början av april. Med tanke på SM-status för ultralången och natten så borde det visa på en allvarlig ojämlikhet mellan idrotter om dessa inte kan arrangeras, med tanke på att skid-SM (inte en chans att alla deltagare har idrott som yrkesutövning) arrangerades så sent som förra veckan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar