söndag 27 februari 2011

Bloggen är död

Bloggen dog under något som jag valt att rubricera som plugg/träningsvecka då jag varit hemma i Köping och förkovrat mig under slappa omständigheter. Träning har bedrivits och pluggande likaså, om än sparsmakat. Svårt att hitta flyt när panik inte infinner sig. Det känns fint att jag hittat rutin i träningen, men nu när träningssäsongen börjar lida mot sitt slut är det dags för förändringar igen. Efter dagens distanspass har jag nämligen genomfört vinterns mängdträning och det är dags att utvärdera.

Jag kan väl säga såhär: Jag kunde ha tränat otroligt mycket mer. Lätt att säga, men i mitt fall är det nästan en underdrift. Jag kom igång i januari och februari när dagarna började bli längre och man vant sig med kylan. Men så mycket som 11 vilodagar i november och 12 i december vittnar om bristfällig motivation. Jag har varit trött, bitter och less på träning helt enkelt. Jag misstänker D-vitaminbrist. För i januari och februari fick jag ett uppskjut och motivationen hittade hem igen.

Veckan som följer blir en "vilovecka". En veckas omställning inför en hård intervallperiod med lugna träningspass, helst alternativa sådana och plugg eftersom det är tenta på fredag. Och i helgen inleder jag, hör och häpna, orienteringssäsongen. Jag såg Albin skriva på sin blogg att han ska tävla nere i Åhus i helgen och min första spontana tanken var att; "det ska fan jag också!". Så nu är jag anmäld till vad som ser ut att bli barmarkspremiär för mig i Ärlas dräkt. Det inleds på fredagen med min kanske bästa distans. Natt och masstart. Kul! Kan dock bli stressigt med tanke på att jag har tenta mellan 8-12 i Uppsala och att jag ska befinna mig på startlinjen vid Åhusstrand klockan 20.00 på kvällen. Helgen fortsätter sedan med medeldistans och långdistans. Självklart i H21 Lång.

1 kommentar:

  1. Jag vet en skillnad mellan nov-dec och jan-feb... och det har inte riktigt med d-vitamin att göra ;P

    SvaraRadera