tisdag 8 januari 2013

Varför ska man åka bort när man kan vara hemma?

Det råder ett okynnesåkande bland vänner och bekanta till andra länder för att söka sol och barmark under vinterhalvåret. På förekommen anledning är det här ett blogginlägg tillägnat dem.

Eftersom ungefär hela min bekantskapskrets, förvisso få, just nu befinner sig söder om Smygehuk eller har gjort det eller kommer göra det, kan jag inte annat än förundras över denna hets om att åka utomlands i tid och otid. Vad är det som är så jävla jobbigt med att vara hemma? Att folk talar samma språk? Att man kan valutasystemet? Att man inte får diarré av maten och kan dricka vattnet? Att man får behålla några tusenlappar på kontot? Upplys mig gärna, för jag ser ingen som helst tjusning med att lämna Sverige och absolut inte Skandinavien. Egentligen får jag ångest så fort jag lämnar kommungränsen men det är smällar man får ta som orienterare. 

Vill man ha barmark och värme på vintern så är man klen. Då kan man lika gärna vika upp solstolen och lägga sig och bli fet direkt istället för att betala dyra pengar för att åka ner och göra något man ändå kan göra hemma. För ärligt talat, springa är inte så jävla svårt. Om något så är det bra träning med snöpuls. För att inte tala om att man även kan åka skidor och göra annat som hör vintern till. Utomlands går man bara runt och är förvirrad. 

Så till alla utomlands som läser detta: ni kan stanna kvar. Kom inte tillbaka. Vi har stängt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar