torsdag 23 december 2010

"Dan före dan"-distans

Idag var det dags för den årliga distansträningen som alltid genomförs den 23:e december. Idag med svagt antal deltagande, då kvicksilvret inte stod på +20 grader Celsius direkt. Den svåra kylan stoppade dock inte mig själv och Nille P som stack ut för att få i oss många timmars träning.

Först var vi tvungna att dumpa en påse med förnödenheter såsom blåbärssoppa och pepparkakor vid en punkt som vi planerat att springa förbi innan vi kunde bege oss till starten, belägen vid Tränstagården. Därifrån skulle vi springa över Tränstabladet och in på Kölstakartan - med ett besök vid Nogsta skans - för att direkt ta oss över på en trettio år gammal karta över ett naturreservat och avslutade med att ta oss till Lärsäter där nämnda förnödenheter dumpades. Därifrån var det asfalt till Kolsva och KOLF-stugan. Totalt passerades 5 kartor.

Trots det tunga snöläget var det inte alltför jobbigt att snöpulsa eftersom snön var ganska lös och i skog; inte så djup. Allt som allt blandades väglöpning och snöpulsning till en perfekt blandning om jag får säga det själv. Kylan var inte heller alltför påtaglig i skogen men ute på vägarna och i köldhålen bet det till. Det skiftade mellan -20 och -14 Celsius på sina håll.

Den strålande solen vägde upp kylan då vi hade lyckan att få ha den med oss hela tiden under våra 3h 15 min och 25 kilometer löpning. Såhär i efterhand kan man kanske säga att man förtjänat en hel del juleskinka imorgon.


Start vid Midsommarstången intill Tränstagården. På bilden dansandes "små grodorna". 

Funderar i solen efter en pissipausi hur naturreservatet ska tas.

Möte med solen efter pepparkaks- och blåbärssoppspaus efter ca. 2.30.

Solnedgång vid Lärsäter

Rutten. Västerlöpande.

2 kommentarer: