söndag 19 december 2010

Där ute föddes jag

Det blev inte Korslöt, utan Johannisdalsskogen - min födelseplats. Orienterings-, skid-, och löpmässigt. Två varv á 5km var allt min fantasi mäktade med att låtsas att jag befann mig någonstans mellan Harsa och Bollnäs på Hälsingeleden. Sedan blev det alldeles för tråkigt att på varje varv ploga upp sina egna spår, då snön föll häftigt. Det påminde mig faktiskt lite om 10 km klassiska skid-KM förra vintern. Ploga fick jag göra, skillnaden idag var väl att jag inte hade samma styrka i uppförsbackarna som jag hade i Storvik den där dagen för så länge sedan. Och då är ändå backarna på femmanspåret föga att nämna. Men det här var ju blott min andra mil denna vinter och inte har jag grundat med några rullskidpass i höst heller. Det är synd. Det är jävligt synd.5 kommentarer:

 1. Åhh, nu blev jag lite glad! Jag ska nämligen flytta till Uppsala för att plugga vid universitet och jag håller precis som du på med orientering, löpning och skidåkning. Du får mer än gärna tipsa mig om orienteringsklubbar i närheten, bra skidspår och likaså löparspår - eller något bra gym, så man kan bli lite starkare och lite bättre. Det skulle uppskattas!
  Och så en fråga..vilken klubb orienterar du för, i grund och botten? :)

  SvaraRadera
 2. Köping-Kolsva OK har jag orienterat för sen jag började men nu har jag som skrivet bytt till Ärla IF.

  Vill du träna bra så ska du komma på OK Linnés träningar, de bedriver bra verksamhet. För 300 riksdaler i träningsmedlemsavgift får du vara med på alla deras träningar året om. Förutom arrangerade träningar lägger även medlemmar upp egna träningar i "träningsbanken", så det finns alltid någon att träna med. Mer info finns på deras hemsida; oklinne.nu

  Angående skidspår har jag inte åkt något själv i Uppsala men de finns på sina spridda ställen. Löpa kan du göra överallt, bara att springa dit näsan pekar.

  SvaraRadera
 3. Härligt! Köping-Kolsva ..ni är ganska stor orienteringsklubb? Eller det kanske beror på vad man jämför med. Har för mig det, men jag kanske har fel.

  Ok Linné alltså, det ska jag komma ihåg. Tack så mycket för tipset! :)

  Haha, jag letar mest skidspår för att kunna bli lite bättre. Jag är ganska dålig, dels på grund av att jag är så fruktansvärt höjdrädd. Visst, man kan ju åka plant och sånt där tråkigt - men det ska ju vara lite mer sport över det hela, så mitt första mål är att våga ta mig upp för en backe utan att trilla ned eller att våga åka nedför.

  Och angående löpandet - jag föredrar terräng mer än asfalt. Jag är orienterare i grund och botten - skogen sviker jag inte i första hand.

  Och sen, bara för att jag är så fruktansvärt uttråkad och är kanske liten nyfiken; Vad pluggar du i Uppsala och hur är livet där?
  Alltid roligt att veta när man ska bli ny i staden.

  SvaraRadera
 4. Stor ungdomsklubb, obefintlig junior- och seniorklubb.

  Uppsala med omnejd är platt. Tyvärr. Det finns en ås; Uppsalaåsen som har förbindelse Sunnerstaåsen. Där finns hyffsat kassa skidspår har jag hört.

  Jag pluggar till lärare i svenska och idrott för gymnasieskolan. Pluggandet går an (det är ju trots allt plugg) och studentlivet i Uppsala är det bästa. Det rekommenderas att vara med på Insparken, om den inte erbjuds nu inför vårterminen så var med på höstterminen!

  SvaraRadera
 5. Tänkte väl nästan. Har säkert sett er på något 25-manna.

  Attans. Jag som är backgalning. Backträning och intervaller är det bästa jag vet, konstigt nog. Men det kanske är så det ska vara.

  Åh, vad trevligt. Jag ska också plugga till lärare! :) Jag har för mig att det är Inspark till våren också, men jag vet inte riktigt. Jag får se när det närmar sig. Åh, jag längtar redan!

  SvaraRadera