tisdag 12 oktober 2010

Lärarutbildning

Eftersom vissa har undrat - och för att ändå beskriva för de som inte gör det - tänkte jag berätta lite kort om hur det är på lärarutbildningen i Uppsala.

Det är som att ha semester, fast hemma. Denna termin har vi och kommer vi läsa diverse kurser som är mer eller mindre flummiga och dess relevans kan diskuteras. Barn och ungdomar i samhället, Ledarskap och grupprocesser, Förskolans och skolans samhällsuppdrag samt Lärande och kommunikation.

Egentligen är det hela bara ett samlingsnamn för genus och integration. Och säga vad man vill om det - men faktum är att det är ett bra pris att betala för att bara behöva ordbajsa på ett seminarium i 2x45 minuter, cirka 4 dagar i veckan.

Denna vecka skiljer sig lite åt då vi är på VFU och besöker en skola för att närmare se hur det är att vara lärare. Att dricka gratiskaffe i personalrummet är ju knappast en nackdel där. Det enda som är jobbigt är att man ska behöva gå upp så jävla tidigt på morgonen. Typ halv åtta. Det har jag inte gjort sedan... ja, sedan konfirmationen. Typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar