tisdag 26 oktober 2010

Panikplugg

För er som inte redan tillämpar begreppet kan jag bara kort redogöra för vad det går ut på.

Panikplugg är den bästa formen av inlärning man kan använda. Överlägset bästa formen! Varför? Jo, sätt er ned små barn så ska farbror förklara.

Konsten med panikplugg är att skjuta upp det som bör göras bortom rimlighetens gräns. Helst längre. Detta för att höja stressnivåerna i kroppen. Det är vetenskapligt bevisat att i och med att stresshormonerna i kroppen ökar, ökar dessutom koncentrationsförmågan och förmågan att uppfatta detaljer såväl som helheten. Det vill säga; kroppen (och knoppen) hamnar i study mode.
Helst skall panikpluggandet också bedrivas på natten, då mörkret omsluter en och ögat är inställt på närseende (läs; reading mode). Detta såklart natten före testtillfället då man har den stora fördelen att inte glömma det man lärt sig, som de flesta så kallade pluggisar gör. De pluggar i en månad innan och når därför inte sin fulla potential på testtillfällena, varpå en panikpluggare inte hinner glömma det han pluggat in på de få timmarna mellan testtillfället och pluggandet. En van panikpluggare kan också inse vad som är relevant istället för att läsa all text och därmed slösa energi.

Det är dock en svår balansgång att kunna inse när det är dags att börja panikplugga. De flesta newbs börjar antingen för tidigt eller för sent. Man bör också hafva en hög Stresstålighet, ty panikplugg äro inget för di svagsinta.

3 kommentarer:

 1. Tenta imorn, funderar på att börja plugga nu?! Är det för tidigt tror du???

  SvaraRadera
 2. Jag har dugga imorgon, läser 120 sidor bok nu. Ska lämna in en 15-sidors hemtenta på söndag natt, funderar på att börja läsa 350 sidor kursbok på fredag. Ungefär lagom nivå för mig skulle jag vilja säga.

  SvaraRadera
 3. Men sluta plugga nu din bög och börja träna. Ärla topp 10 på 10-mila 2011.

  /Charles

  SvaraRadera