söndag 17 april 2011

Gotlands-SM - en bitter jävels syn på ännu en skithelg i orienteringens tecken

Det är härligt att man i godan tro kan gå runt och tänka att det ska bli kul att springa orientering på Gotland och att man är bra, bara för att betala stora summor pengar för att få den bilden raserad på två gånger en kvarts tävling. Låt oss kolla lite på den individuella kostnaden som man helt frivilligt betalar för skiten:

Anmälningsavgift: 600 kr
Färja tur/retur: 1200 kr
Boende: 400 kr
Bensin/resa: uppskattningsvis 400 kr
Mat: 250 kr (Destination Gotland-måltider) + 100 kr övrig mat
Glass: 49 kr
Se solen gå ned i Östersjön: 0 kr (överskattat)
Totalt: 2999 kr

Detta är alltså priset för att springa halvkrassligt på två sprintlopp på en skitö i Östersjön. Bara för att konstatera att man senaste gången var där för fyra år sedan på ett SM, trots ett antal hundra timmar ökade i träningsdagboken, bara blivit sämre. Eller för att uttrycka det lite grövre och på lokalt gutamål; att man rätt och slätt "siuger kiuk vejd ringmiuren".

Om ni undrar varför jag la till glass till listan beror på att det tydligen tillhör någon sorts jävla "kultiur" att stanna vid ett glasshak som ligger i en gammal fiskarlada vid hamnen. Är det bättre glass där än någon annanstans? Nej, det är precis som vilket annat glasshak som helst men det har fler smaker. Så vägrar de också med den här nya grejen med elektronisk betalning, utan i sann Wisby och medeltidsanda tar de betalt i mynt.

Som kontrast tänkte jag också komma med några exempel på vad man skulle kunna lägga pengarna på istället om man inte var helt jävla dum i huvet:
  • Flyga budget till Ibiza (ännu en ö - som efter denna helg har stigit i anseende hos mig) och fortfarande ha råd att bränna en tusenlapp
  • Köpa en ny dator
  • Vaska två flaskor Dom Pérignon
  • Betala en månads hyra
  • Köpa en stilig Ärla Elit Clubblazer, slips, keps och ett par schyssta byxor
  • Springa O-ringen TVÅ gånger (boendepris inräknat)
Den enda fråga som egentligen återstår är; varför utsätter man sig för detta? Svaret är väl att man helt enkelt inte är smartare än att man fortsätter göra samma sak - varje helg mellan mars-juni samt augusti-november.

På återseende nästa helg ORGIEnteringssverige!

Eder tillgivne
S.

1 kommentar: