onsdag 29 februari 2012

Gym är fortfarande för losers

Jag har tidigare påpekat att träning på gym inte är värt att nämna som riktig träning. Att sitta i en maskin och flexa en muskel klarar ju vilken apa som helst. Jag har fått äta upp mina ord om att jag aldrig någonsin i mitt liv tränar på gym, för jag har de senaste veckorna gjort åtminstone ett besök i veckan för att ha möjlighet att alternativträna. Det innebär att jag på mina besök inte har brytt mig om att ens spotta på gymmaskinerna. De enda redskap jag har varit i närheten av är de konditionsmaskiner som är ett komplement till min övriga löpträning, det vill säga: löpbandet, spinningcykeln och i viss mån elipsmaskinen.

Eftersom jag de senaste dagarna har varit ordentligt sliten i magmuskelfästet, som gör sig känt när jag springer i högt tempo, så var min plan idag att ta ett alternativpass på spinningcykel för att kunna vila den del som gör ont, men fortfarande träna de delar jag har nytta av. Benen. Cykel var det logiska alternativet och jag begav mig till Campus1477 i godan tro om att jag skulle få träna det jag ville. Icke då.

När jag ska ta mig in i spinningsalen är det låst och bommat och jag kikar in genom fönstret för att se om någon är där. Det är det. Fyra tjejer/motionärer/idioter/tjockisar fördelade på 30-talet cyklar i en stor sal. Jag öppnar dörren och frågar om det möjligtvis är så att man får träna, varpå jag får svaret att "nej, det är bokat". Bokat? 30 cyklar på fyra tjockisar? Nog för att tjockisar tar upp mycket plats, men de kan ju omöjligt sitta på 7,5 cykel samtidigt. Jag får ta mig ner till receptionen för att fråga om så är fallet och där får jag det svart på vitt att det är idioter vi har att göra med. Spinningsalen är bokad två timmar framåt för fyra tjockisar. Det är sinnessjukt! Jag hade lust att dra fram elitorienterarkortet ur rockärmen, men jag misstänkte att det skulle ha föga påverkan på personalen (som i förlängningen också måste vara idioter som godkänner att man kan boka 30 cyklar på 4 tjockisar).

Istället blev det styrketräning med rörlighetsövningar, MAQ och plankserie. Lyckligtvis ligger inte fokus för dagen på detta pass utan det ligger såklart på kvällens onsdagsnatt. Men det är förjävla synd att man precis hade börjat ändra uppfattning om att träna på gym, då det kan erbjuda bra alternativträningsmöjligheter, bara för att få det raserat direkt. När jag har förbrukat mitt gymkort på Campus så är det förmodligen sista gången jag är där. Nu när dessutom asfalten börjar bli bar, så öppnar det upp för riktig cykelsäsong. Och alldeles snart så är det dags för mig att köpa en racer som jag haft ögonen på ett tag.

Förövrigt så är kvällens pass månadens sista. Kommer jag klara 60 timmar i februari? Det vet bara jag, men vad tror ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar