söndag 30 januari 2011

Vilken jävla resa...

Tidigt i fredags begav jag mig tillsammans med min wingman, Göran, till Sandviken. Syftet: att ha någonstans att bo i väntan på Rättvik Snowshoe Race. Vi hann dock med en hel del fikande och tränande också. Läs mer på Fikakommissionens hemsida.

Starten på loppet gick 11.00 och jag och Göran var båda riktigt taggade och tyckte det var kul att få känna på tävlingsnerverna igen. Tyvärr kände jag ändå att kroppen inte riktigt ville vara med då jag fick en släng av halsont tidigare lördag som satt i fram till tisdag. Jag släppte därför backpriset redan efter några meter i starten. Loppet började nämligen från Rättviks centrum och gick raka vägen uppför slalombacken. Karta över löpvägen här. Det tåls att sägas att det var riktigt, riktigt tufft. Speciellt med ovanan att ha snöskor på fötterna.

Jag fick se mig ganska rejält slagen av de mer rutinerade och formtoppade. Hade två damer framför mig efter backen som jag verkligen inte ville bli slagen av. Visade sig dock att orienteringsvanan att springa i terräng gjorde att jag kunde avancera i de långa nedförslöporna sen och jag slapp skämmas i mål. Dock slagen med 1.13 av Göran som till och med hann tappa en snösko ett antal gånger. Han är stark nu, herr Winblad och farlig. Jävligt farlig.

Resultatmässigt hamnade jag 10:a på ett snöskolopp med Europacupstatus och Göran hamnade på en 9:e plats. Det var tufft och ovant men kul. Jag funderar dock huruvida det går fortare att löpa utan snöskor, kändes som att ju bättre vanlig löpteknik man hade, desto sämre var man på snöskolöpning. Det kändes inte riktigt som att man kunde ta ut sig ordentligt, fast det kanske också berodde på mina tidigare sjukdagar.

Här kommer lite bilder:

 Passerar under bron innan upploppet
Upploppet
 Bilden ovan är saxad ifrån Kart-Bosses blogg
Jag och Göran efter målgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar